EL LLIBRE

 




Edicions del Bullent és una de les editorials valencianes de més llarga trajectòria. Amb el convenciment que la cultura és vital per al desenvolupament de la societat, i que no es fa cultura sense gent creativa, ha confeccionat un ampli catàleg d’obres que inclou autors reconeguts, alguns  dels quals es donaren a conéixer en aquesta editorial, que va començar a publicar el 1983 amb vocació d'abastir els valencians de llibres en la seua llengua. També publiquem en castellà sota el segell Abisal.

 

Compten amb col·leccions de narrativa per als més menuts i per als més grans, i també d'assaig i de suport a l'ensenyament. 

Convoquen anualment el Premi Enric Valor de narrativa juvenil (que començà el 1980) amb l'ajuntament de Picanya i el Premi Bernat Capó de difusió de la Cultura popular amb el Museu Valencià d'Etnologia i en publiquen altres com el Premi Soler i Estruch de narrativa curta.

Actualment dirigeix l’editorial Núria Sendra, filla dels fundadors.

 

 https://www.bullent.net

 

El Premi Enric Valor és un guardó de narrativa juvenil en valencià convocat anualment des de l'any 1980 per Edicions del Bullent i l'Ajuntament de Picanya. És el certamen més veterà dels que es convoquen en la modalitat de narrativa juvenil, encara que els primers anys era un premi de literatura infantil. Fou a partir de la 8a edició que passà a ser de literatura destinada a adolescents i joves. Actualment té una dotació de 6.000 euros, i des de 2013 el guanyador també rep un gravat de Rafael Armengol, així com la publicació de l’obra per Edicions del Bullent.

Al seu palmarés hi ha gent de la talla de Pasqual Alapont, Francesc Gisbert, Pep Castellano, Lourdes Boïgues, Joan Pla, Enric Lluch, Lliris Picó o Ivan Carbonell, entre altres.

https://ca.wikipedia.org/wiki/Premi_Enric_Valor

 

L’obra va ser presentada el 21 de juny de 2017 a la casa del Comte de Zanoguera, a Alboraia, el poble de l’autor. Davant de vora un centenar d’assistents, l’escriptor va estar acompanyat de Núria Sendra, l’editora, i del professor Emili Gascó, que va fer una ameníssima contextualització de la ciutat de València als inicis del segle XV.

Vicent Sanhermelando va ressaltar l’amor com a ingredient fonamental de la novel·la, concretament l’amor tràgic, que tant de protagonisme ha tingut i té a la literatura i al cinema.

També al mateix any es van fer presentacions de l’obra a la Fira del Llibre de València; a la Fira de la Paraula i la Bona Taula, d’Ondara; i a la llibreria Fant Set, també de València.