Tornar a la pàgina d'iniciL’autor.

Sobre Vicent Sanhermelando Bellver podeu trobar informació actualitzada al seu blog. Ací teniu els enllaços.


Per accedir a la biografia, punxeu ací.

Per accedir a l'obra literària, punxeu ací.

L’argument.

Xavi, un estudiant de 4t. d’ESO simpàtic i un poc destrellatat, troba accidentalment el diari personal que el seu difunt pare va començar a escriure quan tenia quinze anys. A partir d’aquesta troballa, canviarà profundament la relació amb el seu germà major i ambdós descobriran els contrastos i semblances entre els adolescents de la seua generació i la del pare, als últims anys del franquisme. El dia a dia quotidià de la divertida colla d'amics de Xavi (les classes, la música, el futbol...), anirà barrejant-se amb l'interés, cada vegada més fort, per un personatge misteriós que apareix citat en el diari, i que involucrarà a tots en una intrigant investigació amb un final sorprenent.L’estructura.

La narració té una estructura externa dividida en quinze capítols i un epíleg.
Internament, el plantejament inicial comença amb la descripció de l’entorn familiar i de la colla d’amics, fins que al final del primer capítol s’introdueix l’element que trenca l’equilibri: la troballa del diari. Al següent capítol, s’enceten les transcripcions del quadern del pare, on ja s’anomena l’intrigant personatge que, conforme avança la trama, anirà convertint-se en objecte de curiositat primer, i en motiu d’una vertadera investigació després, constituint el fil conductor del desenvolupament de la narració. Cap al final de l’obra es produeix el desenllaç en descobrir-se la identitat del personatge misteriós i en parlar qui més havia guardat silenci. L’epíleg és el remat de la història, amb una nova mostra de la personalitat, potser superficial però sempre encisadora, del protagonista.

Els personatges.El protagonista és Xavi, adolescent de 16 anys que estudia 4t. d’E.S.O.  Els personatges que formen la seua colla són Anna i Tòfol, amics de l’escola i aficionats a la música; Robert, futbolista, que vingué a l’institut al curs anterior; i Clara, a qui conegueren quan va repetir 3r. d’E.S.O. i que es relaciona amb un grup d’Emos.

L’entorn familiar està integrat per Marina, la mare que ha tret endavant els fills en quedar-se viuda; el germà J.J., sis anys més major, mà dreta de la mare per a marxa de la casa i l’educació del fill menut; i el pare, personatge mort que torna a l’actualitat en trobar Xavi seu diari.  Més informació sobre la creació del personatges en